x

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG DELTAG I LODTRÆKNINGEN OM ET GAVEKORT PÅ 500 KR!

JA TAK, JEG VIL GERNE TILMELDES MARIBI'S NYHEDSBREV OG MODTAGE INSPIRATION OG TILBUD

Du valgte: Bomuld

Viser 1 - 24 af 187 varer

Bomuld

I denne kategori kan du finde det, vi kalder ”fast bomuld”. Fast bomuld er en bomuldstype, med en fast vævet struktur, som gør stoffet stærkt og ideelt til at sy tøj af. Fast bomuldsstof findes i et utal af kombinationer og farver, lige fra stof med blomster, prikker, stjerner og motiver til ternet eller ensfarvet bomuldsstof, som du kan kombinere med blonder, blondebånd, kantbånd og tilsætte dine egne fine detaljer med f.eks. knapper eller kombinere flere forskellige bomuldsstoffer med ribstrik eller ribkanter. Der er ikke grænser for, hvad du kan bruge bomuld til, når du går i gang med dit syprojekt.

 

Hvad er bomuld?

Bomuld er fremstillet af bomuldsplanten, som laver plantefibre, der beskytter bomuldsfrøene under deres udvikling. Disse plantefibre indsamles og bearbejdes gennem både vask, vævning, snoning, farvning og syning til den type stof, der måske er mest kendt i dag; bomuldsstof.

Bomuld kommer oprindeligt fra Mexico, Australien og Afrika – altså varme og fugtige lande, hvilket gør bomuldsstof behageligt at have på både i varmt, som fugtigt vejr.

I dag er bomuld et produkt, der sælges og produceres i hele verden, hvor rigtig meget af det tøj, man ser, er lavet af bomuld, alt fra undertøj til overtøj, nattøj til festtøj – bomuld bliver brugt til rigtig mange ting. Ikke kun til påklædning, men også sengetøj, møbelstof og legesager.

Vi har et bredt udvalg af bomuld med mange spændende mønstre, både søde og seje, lige meget om det er tøj eller sengetøj, du vil sy.

 

Hvad kan jeg bruge bomuld til?

Bliv inspireret på vores side med mønstre og find lige nøjagtig det symønster, som du bedst kan lide. Her finder du inspiration til brug af bomuldsstoffer i alt fra skjorter, nederdele, kjoler, til børnetøj eller børnetilbehør. Hvad med at sy en sød bluse til dit barn eller barnebarn, nederdel eller en figursyet kjole? Det er meget trendy nu at sy babyudstyr af fast bomuld. Fx pusletasker, sengerande osv., Du kunne også sy din egen taske i bomuldsstof foret med pladevat?

 

Økotex og GOTS

De fleste af vores bomuldsprodukter er af typen ’økotex’, det vil sige økologisk fremstillet bomuld og dermed et naturprodukt. Enkelte produkter er GOTS-certificeret og overholder meget strenge krav til fremstillingen af bomuldsmetervarer.

Vaskeanvisning

Bomuld kan ofte vaskes i maskinen, dog skal du være opmærksom på, om der er løse tråde eller andet, der kan risikere at sidde fast. Er du i tvivl er det bedst at putte det i en vaskepose inden vask, evt. håndvask.

Acceptér

Denne side bruger cookies for at forbedre din købsoplevelse. Læs mere her