x

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG DELTAG I LODTRÆKNINGEN OM ET GAVEKORT PÅ 500 KR!

JA TAK, JEG VIL GERNE TILMELDES MARIBI'S NYHEDSBREV OG MODTAGE INSPIRATION OG TILBUD

Du valgte: Fløjl

Viser 1 - 3 af 3 varer

Fløjl

Vi har mange forskellige typer fløjlsstof, både ensfarvet og blomstret. Som med bomuldsstoffer kan fløjl sættes sammen med et utal af kombinationsmuligheder. Du kan lave specielle effekter med knapper, silkebånd, blonder, blondebånd, lave dansekjoler og festtøj til børn og voksne. Du kan lave et par ”Baggy bukser” til de store eller dig selv, eller en sød lille babyfløjlskjole. Mulighederne er mange og spændende, lige som de mange flotte farver, fra flaskegrøn, kongeblå til lilla fløjlstoffer.

Hvad er fløjl?

Fløjl er stof vævet på en speciel væv, der væver i to stykker stof på samme tid. Mellem de to stykker stof er der små tråde, der holder de to stykker sammen. Disse tråde klippes lige over, så begge stykker stof får en masse små ’hår’ på den bløde side. De to stykker stof rulles op hver for sig. Det er en yderst kompliceret proces, der også betyder at fløjl ofte ikke er billigt stof, men kan være en anelse dyrere end det noget billigere bomuldsstof.

Fløjl kan være lavet i mange forskellige typer fibre, både syntetiske og naturlige fibre, hvor den dyreste naturligvis er silke men ofte er silken iblandet Rayon. Der ud over findes der også fløjl lavet af bomuld, der dog har en kvalitet der er knap så luksuriøs, hør, mohair og uld. Nogle gange tilsætter man en smule spandex for at give stoffet en stretcheffekt.

Fløjl – rillet bomuldsstof

Hos Maribi har vi flere typer fløjl – og både med og uden stræk. Du kan læse på de forskellige stykker stof om der er stretch i eller ej, vi forsøger at lave så præcise produktbeskrivelser som muligt af vores varer.

Der er forskel på fløjl og velour, hvor fløjl er meget mere robust og knap så strækbart som velourtyperne. Fløjl er behageligt at have på og så er det åndbart.

Lad dig inspirere til spændende designs på vores mønsterside. Du kan sy en smart og tætsiddende nederdel eller hvad med et par overalls til dit barn?

 

Hvordan skal fløjl vende?

Når man syr i fløjl kan man godt komme i tvivl om hvordan retningen på stoffet skal være. Ligesom ved velour skal du sørge for at lurven – eller hårene – vender opad. Husk det, når du tegner mønsteret op og inden du klipper!

 

Vaskeanvisning

Fløjl kan være svært at holde helt rent grundet de små hår men moderne renserier kan gøre det uden større problemer – dette skal man naturligvis have in mente, når man vælger at sy noget af fløjl.

Acceptér

Denne side bruger cookies for at forbedre din købsoplevelse. Læs mere her