x

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG DELTAG I LODTRÆKNINGEN OM ET GAVEKORT PÅ 500 KR!

JA TAK, JEG VIL GERNE TILMELDES MARIBI'S NYHEDSBREV OG MODTAGE INSPIRATION OG TILBUD

Du valgte: Jacquard

Viser 1 - 5 af 5 varer

Jacquard

Sy tasker, punge, duge, jakker, selskabskjoler eller andre spændende syprojekter i Jacquard-, Brokade-, eller Damaskstoffer og kombiner disse imponerende flotte stoffer med unikke knapper, bånd eller andet tilbehør. Check symønstrene ud og find inspiration til dette stof.

Jacquard vævning beskriver i princippet hovedsageligt måden stoffet er lavet på. Jacquard stof er lavet på en meget speciel væv, som tillader at man laver mange flotte og komplicerede mønstre, selvom man stadig væver stoffet og ikke printer mønster på det.

Jacquard teknikken bruges ofte, når man laver store motiver som bindingsmønstre eller blomstermotiver. I gamle dage brugte man det meget som gardiner, det er den teknik, vi i dag kalder brokade – som også er en form for jacquard.

 

Flot sortiment af vævede og strikkede jacquard metervarer

Der er flere forskellige begreber inden for jacquardstoffer. Én af dem er brokade, og du kan genkende denne type ved at mønstret nærmest lægger sig oven på stoffet, som du ville se det ved fx en blonde. Nogle gange har Brokade metaltråde indvævet for at give det en smuk glans.

Desuden er der vævningen Damask, som er den, du oftest ser ved sengetøj og viskestykker. Den er ofte mere afdæmpet i sine farver og er som regel kun vævet med en eller to farver tråd. Dog findes Damask også i mere komplicerede former, ofte med rundinger og motiver med blomster. Et kendetegn er, at på stoffets ene side er der noget, der er blankt og noget, der er mat, og når du så vender stoffet om, er det modsat – stoffets blanke områder er nu matte.
Det er meget vigtigt at huske at jacquardvævet stof godt kan trevle meget, fordi der kan være langt mellem mønstrene. Så derfor er det er vigtigt at overlocke det lige efter du har klippet stoffet. Dette er normalt ikke nødvendigt med så meget andet stof, men i dette tilfælde ville det være smart.
Den nemmeste måde at tjekke, om et stykke stof er jacquardvævet er ved at se, om mønstret er på både for- og bagsiden. Er mønstret kun på forsiden, er det ikke vævet med i stoffet, men printet på senere hen.

Acceptér

Denne side bruger cookies for at forbedre din købsoplevelse. Læs mere her