x

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG DELTAG I LODTRÆKNINGEN OM ET GAVEKORT PÅ 500 KR!

JA TAK, JEG VIL GERNE TILMELDES MARIBI'S NYHEDSBREV OG MODTAGE INSPIRATION OG TILBUD

Du valgte: Jersey

Viser 1 - 24 af 62 varer

Jersey – sy kjoler og børnetøj

Vi kan bare ikke komme uden om denne meget populære metervare! Og der er da også en grund til, at det nok er det mest anvendte søgeord inden for syning. Folk er vilde efter nye og smarte dessins inden for kategorien jersey. Metervaren er rigtig populær, da det er en strikket vare, hvilket gør den meget strækbar og lækker at have på. Jersey kaldes også for singlejersey, som i strikverdenen kendes som glatstrik. Når du syr tøj i bomuldsjersey, så går det ofte hånd i hånd med rib, som afslutter halskanter, ærmer og afslutter fx bluser og bukseben forneden. Der findes næsten alle mønstre og farver inden for jersey-kategorien og de meget populære digitalprints er i høj kurs – især hvis en bestemt designer har lagt navn til eller hvis der er tale om de såkaldte licensprints fra de populære film fra Disney eller Dreamworld. Produkterne findes i rigtig gode kvaliteter og er oftest mærket med Økotex eller er GOTS-certificeret.

Hvad er single og dobbelt jersey?

Jersey bliver ofte brugt til tøj, der skal falde flot, som fx bluser, toppe eller kjoler. I alt findes der fem forskellige former for jersey; enkelt, dobbelt, jacquard, clocqé og interlock. Men det er de to første; enkelt og dobbelt, der er bedst kendt.
Jersey er en af de mest populære stofvarer grundet sit alsidige udseende. Du kan få ensfarvet jersey, quiltet jersey eller jersey med flotte mønstre. Det gør også jersey til en meget populær metervare. Der kommer hele tiden nye fede designs inden for jersey.
Jersey er en strikket stoftype, som ofte bliver brugt til at sy tøj af. Originalt var jersey lavet af uld, men nu kan du også finde jersey lavet af bomuld eller andre syntetiske fibre. Jersey har sit navn fra Jersey området i Storbritannien. Fordi jersey er strikket, er det meget strækbart og vejer ikke ret meget.
Jersey findes i flere forskellige former, blandt andet single jersey (enkeltstrik) og dobbeltstrik. Enkeltstrik er meget let, og har en glat side og en vrangside med små knuder, der kendetegner jersey. Dette kalder man også for glatstrik.
Dobbeltstrik laves ved at strikke sådanne to enkeltstrik sammen og derved have både for og bagsiden med glatstrik og de små knuder, eller vrangmasker, i midten. Dette gør jerseystoffet betydeligt tungere og mindre strækbart.

Jersey fungerer fantastisk sammen med rib stof. Med rib kan du lave fede afslutninger på ærmer, halskanter og bukseben. Mange af vores jersey-varer kommer med et fedt digitalprint, så du kan vise præcis din stil frem. Du kan også lave mange fede detaljer med andre stoftyper – det er kun din fantasi, der sætter grænsen for, hvad der er muligt med jersey. Du skal dog være obs på, at det ikke begynder at trevle for meget, da det jo er en strikvare.

Miljørigtige produkter

Vores jersey-varer er ofte mærket med Økotex, der sikrer, at stoffet er økologisk og flere varer er også GOTS-certificeret .

Acceptér

Denne side bruger cookies for at forbedre din købsoplevelse. Læs mere her