x

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV OG DELTAG I LODTRÆKNINGEN OM ET GAVEKORT PÅ 500 KR!

JA TAK, JEG VIL GERNE TILMELDES MARIBI'S NYHEDSBREV OG MODTAGE INSPIRATION OG TILBUD

Du valgte: Silke og satin

Viser 1 - 19 af 19 varer

Satin og silke

Flotte satin-, og silkemetervarer til festlige kjoler, festkjoler, skjorter, toppe og lingeri mv. Satin-, og silkestof bruges til alt fra foer i jakken til en kimono, fra silkeskjorten til det sexede lingeri. Eller sy et nyt flot slips til manden i samme stof som din egen gallakjole! Det giver et virkeligt flot, luksuriøst look. Satin og silke har mange anvendelsesmuligheder.

Satin og silke minder meget om hinanden i look. Kendetegnet ved satin er dog, at vævningen tillader stoffet at være helt blankt og glansfuldt på den ene side og mere ru og mat på den anden.

Både satin og silke er to meget glatte og skinnende produkter. Dog er der en stor forskel; hvor satin er et kunstigt produkt er silke et naturprodukt. Hvor silke er stærk, er satin mere sart. Eftersom det er dyrere at lave silke er prisen også noget dyrere end satin. Silke udvindes af kokoner af silkeorme og der skal rigtig mange til fremstillingen af det færdige silkeprodukt. Satin laves primært af nylon og polyester, men kan også produceres af silke.

 

Hvad er satin?

Satin kan være lavet af mange forskellige former for tekstil; silke, polyester, nylon og så videre, dog bruger man ikke hør eller bomuld, da fibrene i denne form for stof simpelthen ikke er fine og lige nok. Satin beskriver egentlig blot måden, det er vævet på og ikke så meget stoffet i sig selv. Satin er en super flot type vævning, der efterlader et helt blødt, glat og lækkert stykke stof. Det bruges ofte til natkjoler, festkjoler, lingeri, slips, skjorter og meget andet. Det giver et virkelig flot luksuriøst look. Man skulle tro, at lyset reflekteres spredt, når det rammer de mange små fibre i satin, men den specielle måde satin er vævet på, gør at det reflekteres på en mere mat og jævn måde. Dette får virkelig en kjole af satin til at skille sig ud på dansegulvet.

 

Hvad er silke?

Silke stammer fra sommerfuglelarvernes pupper, som opblødes og udrulles, så man får disse fantastisk smukke silkefibre. Silkens struktur gør, at den reflekterer lys fra stort set alle vinkler. Det er yderst absorberende og enormt behageligt at have på, når det er varmt. Dog skal man lige være opmærksom på, at silke godt kan blive meget statisk elektrisk. Ydermere har silke tendens til at krympe en smule, og det bør derfor vaskes inden man syr efter mønster. Silke er væsentligt mere blødt end de syntetiske fibre, man finder i f.eks. satin. Derudover er det også meget stærkt i fibrene, så længe det er tørt. Derfor går det heller ikke helt så nemt i stykker, og silke holder i rigtig mange år uden at miste sin glans eller styrke.

Acceptér

Denne side bruger cookies for at forbedre din købsoplevelse. Læs mere her